Startpagina Pluimvee

Vogelgriep: Ook bufferzone rond Luikse Bitsingen opgeheven

De tijdelijke bufferzone in het Luikse Bitsingen, waaronder ook Oupeye, Wezet en het Limburgse Riemst vallen, wordt vandaag/maandag opgeheven. Dat gebeurt drie weken nadat het laatste geval van vogelgriep is vastgesteld.

Leestijd : 1 min

"Op dit moment is er enkel nog een beperkingsgebied in de Henegouwse gemeentes Brunehaut en Rumes, ten gevolge van de besmetting in het Franse Brillon", zegt Landbouwminister Willy Borsus (MR). "Op 30 juli zou ook die opgeheven moeten worden, als er zich geen nieuwe besmettingen voordoen."

Over het algemeen ziet Borsus de evolutie als "gunstig". "Ik wil de houders van vogels bedanken voor hun medewerking en om de maatregelen toe te passen waardoor tot nu toe de ziekte zich niet verspreid heeft naar hobby- en professionele houders van pluimvee", aldus nog de Landbouwminister.

De maatregelen die voor heel België gelden, blijven er wel van kracht.

Belga

Lees ook in Pluimvee

SALV vraagt om te wachten met Vlaamse normen voor kalkoenenhouderij

Pluimvee Het is op zich een goede zaak dat de Vlaamse regering met een nieuw besluit een normenkader voor het dierenwelzijn in de professionele kalkoenenhouderij wil invoeren. Tegelijk is het belangrijk om het gelijke speelveld in voldoende mate te waarborgen. Daarom vraagt de SALV aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om de invoering uit te stellen tot er Europees beleid terzake is.
Meer artikelen bekijken