Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere breidt hakselaarserie uit met 2 modellen

John Deere heeft de 9000-serie zelfrijdende veldhakselaars met twee nieuwe modellen vervolledigd. De kern van de 9500 en de 9600 is de geheel nieuwe 18-liter John Deere motor die respectievelijk 700 en 750 pk produceert.

Leestijd : 2 min

De veldhakselsaars uit de 9000-serie staan bekend om HarvestMotion. Dit is een concept waarbij met een laag toerental de productiviteit en efficiëntie verhoogt. Het resultaat is 10 % meer vermogen bij 10 % minder brandstofverbruik. Voortbouwend op dit succes, maken de 9500 en de 9600 gebruik van de nieuwe JD18X-motor, waarvoor geen ureum (Ad-Blue) nodig is.

Bij dit motorontwerp wordt ook HarvestMotion Plus geïntroduceerd, dat een koppeltoename en nog meer vermogen levert bij een laag motortoerental. Ook genereert hij extra vermogen tot 766 pk bij de 9500 en 787 pk bij de 9600.

De nieuwe 9500 en 9600 zelfrijdende veldhakselaars zijn uitgerust met een nieuw pijpontwerp dat 20 cm langer is, met geoptimaliseerde contouren en een vormgeving die een hogere verwerkingscapaciteit mogelijk maken. Het onderhoud wordt vergemakkelijkt door extra openingen.

Het gewaskanaal met een breedte van maar liefst 850 mm is speciaal gemaakt voor de enorme verwerkingscapaciteit van deze machines, zodat de best mogelijke oogstkwaliteit en hakselefficiëntie wordt gegarandeerd. Vanwege het hogere motorvermogen zijn deze nieuwe hakselaars uitgerust met een versterkte aandrijflijn en een verbeterd hoofdframe. De DuraDrum messentrommel is ontworpen voor het verwerken van een enorme gewasstroom, onafhankelijk van de geselecteerde haksellengte.

Korrelkneuzerrollen zijn op de Premium KP-eenheid beschikbaar met een standaard zaagtandontwerp en op de XStream KP met ofwel het zaagtand- ofwel het nieuwe XCut-ontwerp met een spiraalgroef op het roloppervlak. Beide ontwerpen zijn beschikbaar met de Dura Line heavy-duty coating zodat ze nog langer meegaan.

De twee nieuwe zelfrijdende veldhakselaars uit de 9000-serie zijn verkrijgbaar met het complete aanbod van intelligente precisielandbouwsystemen van John Deere en bieden daarmee verbeterde bestuurderscomfort en snijkwaliteit.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken