Startpagina Bedrijfsnieuws

DistriTech introduceert Meteor R-Activ spuit van Evrard

DistriTech verzorgt sinds 2002 de invoer van de Evrard veldspuiten in ons land. De fabrikant en invoerder zijn nu bezig met de introductie van de opvolger van de gekende Meteor getrokken spuitmachine, namelijk de Meteor R-Activ.

Leestijd : 2 min

Deze nieuwe lijn bestaat uit 4 modellen van 4.200, 5.200, 6.200 en 7.200 liter (de laatste 2 zullen in 2022 beschikbaar zijn). De Meteor R-Activ heeft een nieuw design dat breekt met het huidige gamma. Het R-Activ-circuitconcept voor een hogere spuitkwaliteit is één van de nieuwe innovatieve oplossingen.

De Meteor R-Activ spuiten zijn uitgerust met de nieuwe DeltaForce stalen bomen, met 2 of 3 armen en van 24 tot 36 m, of de Pommier aluminium bomen van 24 tot 45 m.

Comfort en ergonomie

De nieuwe structuur van het chassis en de nieuwe geoptimaliseerde verdeling van de tanks zorgen ervoor dat de nieuwe spuit minder ruimte inneemt en uiterst stabiel is. Het design van de tank en het ontwerp maken het mogelijk dode volumes te elimineren, waardoor het verbruik van producten en de reinigingsoperaties worden geoptimaliseerd.

De volledige structuur is herzien. Zo zijn bijvoorbeeld de spuit- en spoeltanks vooraan geplaatst om de gewichtsoverdracht naar de dissel te optimaliseren en de tractie in moeilijke omstandigheden te verhogen.

De Meteor R-Activ is uitgerust met een integrale vering die een hoog niveau van comfort biedt tijdens het transport en in het veld, dankzij de verschillende veringspunten. Die beveiligen ook structurele componenten van de spuitmachine.

Prestaties en precisie

R-Activ is een compact circuitconcept dat zeer snel is, omdat het luchtgestuurd is, van de regeling tot de bediening van elke functie. De elektropneumatische afsluiters zijn in lijn en in een logische volgorde geplaatst om het reinigen en doorspoelen van het circuit te vergemakkelijken.

Er zijn verschillende opties voor de aandrijving van de pomp beschikbaar om het R-Activ systeem te voeden: via aftakas of hydraulisch met de Hardi membraanpomp alleen of in combinatie met een andere pomp. Het gebruik van 2 membraanpompen op de Meteor R-Activ geeft de gebruiker de mogelijkheid om de twee pompen te combineren voor een snellere vulsnelheid of ze te scheiden zodat gelijktijdig gespoeld en gesproeid kan worden.

De juiste dosis op de juiste plaats aanbrengen is mogelijk met de Optispray V2-oplossing. Deze gepatenteerde ontwikkeling stelt de landbouwer in staat sectie per sectie te moduleren en zorgt voor een homogene toediening.

Bediening

Met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve Isobus-interface is de Meteor eenvoudig te gebruiken, met een multifunctionele joystick die tot 16 verschillende functies kan beheren. Gebruik een smartphone of tablet om overal rond de machine de ijking, diagnose, tankvulling en andere handelingen uit te voeren. Het scherm kan op afstand gedeeld worden op een iOS- of Android-apparaat via een wifi-verbinding.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken