Startpagina Actueel

Inzaaien van vanggewassen verlengd tot 30 september, geen uitstel voor uitrijregeling van mest

Als gevolg van de heel uitzonderlijk natte zomermaanden, lopen de landbouwwerkzaamheden vertraging op, voornamelijk in het oosten van Vlaanderen. Er wordt een versoepeling toegestaan op de uiterste inzaaidatum van vanggewassen. Vanwege de bescherming van de waterkwaliteit wordt echter geen uitstel verleend voor de uitrijregeling van mest.

Omdat de oogst en bodembewerkingen grote vertragingen oplopen door de extreme weersomstandigheden, zijn er heel wat verzoeken voor het uitstellen van de uitrijregeling van mest en het uitstellen van de inzaaidatum voor vanggewassen.

Uitstel voor inzaaien van vanggewassen

“Voor het inzaaien van vanggewassen wordt effectief het best gewacht tot de omstandigheden het toelaten”, klinkt het bij minister Demir. Daarom staat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken