Startpagina Actueel

Opnieuw vaars doodgebeten, wolvenplatform komt binnenkort samen

In het weekend van 28 en 29 augustus werden in Oudsbergen opnieuw enkele vaarzen opgejaagd door een wolf. Een drachtige vaars liet daarbij het leven. Zoals voorzien in het wolvenprotocol en omdat het de tweede keer in 4 maanden tijd is dat een vaars slachtoffer wordt van een wolvenaanval, brengt het agentschap Natuur en Bos op korte termijn het burgemeestersoverleg en het wolvenplatform samen. Daar zal geëvalueerd worden of een bijsturing van het protocol of bestaande maatregelen noodzakelijk is.

In opdracht van het agentschap Natuur en Bos deed een dierenarts op zondagochtend 29 augustus ter plaatse de nodige vaststellingen. Hierbij werd de gebruikelijke procedure gevolgd, zo stelt het agentschap in een persbericht.

Er werden DNA-stalen genomen en de omgeving werd verder onderzocht. Daarbij werden pootafdrukken van een wolf teruggevonden. Zoals steeds zullen de DNA-resultaten door het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) nu verder onderzocht worden om te kijken of er match is met de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken