Startpagina Melkvee

Met een grote veestapel moet je heel wat protocollen voorzien en toepassen

Het melkveebedrijf van Vital Laschet in Hombourg telt bijna 400 melkkoeien en produceert ongeveer 3,6 miljoen l melk per jaar. Er zijn 5 werknemers en seizoensarbeiders actief. “Een grote veestapel houden, is niet vanzelfsprekend. Je moet protocollen voor het dierenwelzijn en de gezondheid opstellen én uitvoeren”, geeft Arnaud Beckers, manager van het bedrijf, toe.

Arnaud Beckers: “Ik kwam hier 13 jaar geleden toe, toen de boerderij nog 180 melkkoeien had. Er was ook net een nieuwe schuur gebouwd.” Het was pas 2 jaar later dat de eigenaar van de boerderij, Vital Laschet, die helaas begin dit jaar overleed, een producentenvereniging (groupement des producteurs laitiers, GPL) begon. Tussen de komst van de nieuwe veehouders en het overdragen van boerderijen, bestond de GPL uit 4 producenten en uit dieren van overal. “We hebben alle jonge dieren gehouden, zowel de goede als de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken