Maak tijdig werk van je Covid Safe Ticket voor de Werktuigendagen

Enkel wie groen licht krijgt bij het scannen van het CST krijgt toegang tot de beurs.
Enkel wie groen licht krijgt bij het scannen van het CST krijgt toegang tot de beurs. - Foto: AV

Het is stilaan aftellen naar de tweejaarlijkse buitenbeurs Werktuigendagen. Op zaterdag 25 en zondag 26 september is Oudenaarde opnieuw het middelpunt van de Vlaamse landbouwwereld. De organisatie van deze 35ste editie van dit populair event was omwillen van bekende redenen net wat ‘spannender’ dan voorgaande edities.

Keuze voor CST

Vermits het de eerste Vlaamse landbouwbeurs is sinds de Agridagen – in februari 2020 in Ravels – kijken zowel de organisatoren als standhouders en bezoekers enorm uit naar eind september. De aanloop ernaartoe was nochtans lange tijd heel onzeker, maar voorzitter Van Keerberghen bleef erin geloven. Het ministerieel besluit van 28 juli bracht soelaas. “De organisatie van grotere evenementen werd opnieuw mogelijk. Voor ons was het al snel duidelijk dat het CST ons zou toelaten om een redelijk ‘normale’ en tegelijk coronaveilige beurs te organiseren. Binnen de veilige zone hoeven een mondmasker en social distancing immers niet meer.”

Bereid je nu al voor

Het CST geeft dan wel meer vrijheden op het terrein, maar heeft ook een impact op je bezoek aan de beurs. “Je CST is, naast je toegangsticket dat je online kunt bestellen op www.werktuigendagen.be of ter plaatse kunt kopen aan de kassa – een extra toegangsvoorwaarde. Enkel wanneer je groen licht krijgt bij het scannen van je CST QR-code – op gsm of op papier – krijg je toegang tot de beurs! Er worden ter plaatse immers geen coronatesten uitgevoerd”, benadrukt Gunther De Mey, event manager van de beurs. “Elke bezoeker, exposant en medewerker, moet zich dus tijdig voorbereiden, zodat een vlotte toegang mogelijk wordt. Bij het scannen van je certificaat aan de ingangen moet je immers ook een identiteitsdocument (identiteitskaart of rijbewijs) kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is.”

Een CST is geldig met een vaccinatiecertificaat (meer dan 2 weken volledig ingeënt), een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden, een PCR-test met een negatief resultaat (niet ouder dan de dag van de test plus 2 dagen) of een snelle antigeentest met een negatief resultaat (niet ouder dan de dag van de test plus 1 dag).

Het digitale CST kun je (vanaf geboortejaar 2009) nu al aanvragen via de CovidSafeBE-app op je gsm en op websites zoals mijnburgerprofiel.be, mijngezondheid.be of myhealthviewer.be. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme). Het kan ook op vraag (voor Vlaanderen: tel. 078 78 78 50) per post worden toegestuurd, maar daar moet je dan zeker tijdig werk van maken.

Bijkomende info

Op de website van de Werktuigendagen kun je onder het tabblad ‘coronamaatregelen’ nog heel wat bijkomende informatie – onder meer voor bezoekers van buiten Vlaanderen – vinden.

Anne Vandenbosch

Meest recent

Meest recent