Agriplant introduceert nieuwe vijfrijïge plantmachine met verhoogde precisie

De 5SP-A, nieuwe plantmachine van Agriplant.
De 5SP-A, nieuwe plantmachine van Agriplant. - Foto: Agriplant

De 5SP-A behoudt dezelfde modulaire wijze als de andere planters met robots, selecteurs en plantunits en zijn chassis lijkt sterk op dat van de 6SP-A. Vier plantelementen met aan weerszijden 2 boven elkaar staande robots staan er op één lijn.

Hydromotoren

Volledig nieuw op de 5SP-A en op de 6SP-A is de aandrijving van de plantunits door hydromotoren. De variabele motoren zijn rechtstreeks aangesloten op de tractorhydrauliek. De draaisnelheid is standaard gelijk tot 10% sneller dan de rijsnelheid. Het opmeten van de werkelijke rijsnelheid gebeurt door een loopwiel aan de zijkant van de machine. Door dit niet te doen via GPS is de planter bedrijfszekerder en preciezer.

Flexibiliteit

Dankzij de hydraulische aandrijving heeft de Agriplanter nu meer plantflexibiliteit. Sectiecontrole en variabel planten zijn bijkomende troeven van de machine. De bediening ervan gebeurt volledig vanuit de tractorcabine via het nieuwe Agriplanter Smart Control 7”-touchscreen. De motoren en dus de rijen zijn er afzonderlijk mee aan te sturen. Eveneens kan de plantsnelheid per rij procentueel verhoogd of verlaagd worden. Bij het planten kunnen nu oogstsporen aangelegd worden door plantrijen niet te gaan aandrijven. Tegelijk kan de plantafstand van de naastliggende rijen iets verkleind worden door de draaisnelheid van die plantunits te verhogen.

Via het touchscreen kan er gekozen worden voor een manuele machinebediening of een bediening via de tractor-GPS.

Agriplant/TD

Meest recent

Meest recent