All For Animals voerde actie aan varkensslachthuis Ruiselede

Dierenrechtenorganisatie All For Animals (AFA) voerde actie aan een varkensslachthuis in Ruiselede.
Dierenrechtenorganisatie All For Animals (AFA) voerde actie aan een varkensslachthuis in Ruiselede. - Foto: Pixabay

Aan varkensslachthuis De Coster in Ruiselede verzamelde maandagmorgen een zevental actievoerders van All For Animals voor een serene wake. Met de wake wil de dierenrechtenorganisatie het lijden van de dieren op weg naar de slacht erkennen en aandacht vragen voor hun situatie.

"Wij staan dieren bij die op weg zijn naar de slacht, tijdens de laatste momenten van hun leven. Waar mogelijk proberen we hen nog enige liefde en aandacht te geven. Door aandacht te vragen voor hun situatie en door hun verhaal te delen middels foto- en videomateriaal, brengen wij het bredere publiek dichterbij de dieren. Met deze actie willen wij de individuen die schuilgaan achter dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren een gezicht geven. Om zo consumenten aan te moedigen om te kiezen met hun hart en vanuit daar te kiezen voor een plantaardige levenswijze", vertelt algemeen bestuurder van AFA Clio Fordeyn.

De politie was aanwezig om de aanrijdende vrachtwagens telkens even tegen te houden zodat actievoerders dichter bij de dieren konden komen. In totaal werd een tiental vrachtwagens kort tegengehouden. Omstreeks 10 uur werd de actie afgerond.

Belga

Meest recent

Meest recent