Startpagina Varkens

All For Animals voerde actie aan varkensslachthuis Ruiselede

Maandag heeft dierenrechtenorganisatie All For Animals (AFA) actie gevoerd aan een varkensslachthuis in Ruiselede. De actievoerders hielden een serene wake en namen afscheid van de dieren die aangevoerd werden in vrachtwagens. De actie verliep zonder problemen.

Leestijd : 1 min

Aan varkensslachthuis De Coster in Ruiselede verzamelde maandagmorgen een zevental actievoerders van All For Animals voor een serene wake. Met de wake wil de dierenrechtenorganisatie het lijden van de dieren op weg naar de slacht erkennen en aandacht vragen voor hun situatie.

"Wij staan dieren bij die op weg zijn naar de slacht, tijdens de laatste momenten van hun leven. Waar mogelijk proberen we hen nog enige liefde en aandacht te geven. Door aandacht te vragen voor hun situatie en door hun verhaal te delen middels foto- en videomateriaal, brengen wij het bredere publiek dichterbij de dieren. Met deze actie willen wij de individuen die schuilgaan achter dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren een gezicht geven. Om zo consumenten aan te moedigen om te kiezen met hun hart en vanuit daar te kiezen voor een plantaardige levenswijze", vertelt algemeen bestuurder van AFA Clelment.

De politie was aanwezig om de aanrijdende vrachtwagens telkens even tegen te houden zodat actievoerders dichter bij de dieren konden komen. In totaal werd een tiental vrachtwagens kort tegengehouden. Omstreeks 10 uur werd de actie afgerond.

Belga

Vanwege privacyredenen zijn in het artikel de namen veranderd. Echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook in Varkens

Europese Commissie keurt vrijwillige uitkoopregeling Vlaamse varkenshouderijen goed

Varkens Om een globale afbouw van de varkensstapel en een reductie van de ammoniakuitstoot tegen 2030 te realiseren heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vrijwillige stopzettingsregeling voor varkensbedrijven uitgewerkt. De Europese Commissie heeft zopas laten weten groen licht te geven voor de organisatie van een oproep, waarbij de Vlaamse varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op de natuur hun varkensstallen vervroegd en vrijwillig kunnen stopzetten.
Meer artikelen bekijken