Startpagina Actueel

Space in Rennes: hét uitstalraam van de veehouderij wereldwijd

Na 2 jaar zonder fysiek evenement was Space, dé internationale beurs van de veehouderij, toe aan de 35ste editie in Rennes. De opluchting dat bijeenkomen, klanten spreken, innovaties ontdekken... weer allemaal coronaveilig kon, viel af te lezen van de gezichten van standhouders, bezoekers en organisatoren.

Leestijd : 2 min

Space Rennes focuste ook voor deze editie heel sterk op internationale vernieuwingen in de veehouderij.

Er waren meer dan 1.100 registreerden: 223 bedrijven voor de eerste keer, één derde van de bedrijven kwam uit het buitenland. Voor ons land waren een 15-tal exposanten aanwezig.

De veeprijskampen bieden naast kwantiteit enorm veel kwaliteit.
De veeprijskampen bieden naast kwantiteit enorm veel kwaliteit. - Foto: LV

Naast een fysieke beurs van 3 dagen werd ook een digitale dag aan het evenement gekoppeld.

Nasleep coronapandemie

Drie dagen lang was het op de site van Park Expo in Rennes dan ook gezellig druk.

Voor wie de beurs jaarlijks in Bretagne bezoekt, was het misschien wat rustiger dan in de voorbije edities, maar dat heeft uiteraard alles te maken met de nasleep van de corona-pandemie.

Space 2021 bewees ook dit jaar weer dat het de vitrine van de veehouderij wereldwijd is en blijft.

Organisatoren, standhouders en bezoekers waren het roerend eens: eindelijk kon en mocht het weer, in coronaveilige omstandigheden. Ook in Frankrijk hangt het mondmasker wel eens meer onder dan boven de neus.

Space biedt alles waar de vee- en landbouwers van houden, zowel in de hallen binnen als in de buitenruimtes rond de hallen,
Space biedt alles waar de vee- en landbouwers van houden, zowel in de hallen binnen als in de buitenruimtes rond de hallen, - Foto: LV

Voor Anne-Marie Quéméner, algemeen commissisaris van Space, was het een blij weerzien met de bezoekers, standhouders en internationale delegaties.

“Het is leuk om vast te stellen dat de standhouders met hun groot enthousiasme en professionalisme ervoor zorgen dat Space nog professioneler wordt, met innovaties waarop deze beurs volop focust.” Naast het klassieke beursgebeuren biedt de grote ring in Rennes ook onderdak voor tientallen veewedstrijden, zijn er voordrachten en debatten, kortom voor elk wat wils.

Er zijn ook vele foodtrucks en grote tenten met hapjes en drankjes, want dat maakt een fysiek beursgebeuren in de agrovoedingssector precies wat het moet zijn: een bijeenkomst van en voor al wie houdt van de landbouw en veehouderij. En daar hebben we nu allemaal zo’n grote behoefte aan.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken