Startpagina Actueel

Meer dan 100 bedrijven openen hun deuren

Op 3 oktober is het weer Voka Open Bedrijvendag. Sinds 1991 openen honderden bedrijven tijdens het eerste weekend van oktober hun deuren. De deelnemende bedrijven komen uit de meest uiteenlopende sectoren en ontvangen elk jaar honderdduizenden bezoekers. Het evenement is dus steeds een groot succes.

Leestijd : 2 min

Elk jaar doen er ook bedrijven mee die een link hebben met de landbouw. Zo kan je dit jaar onder andere een kijkje gaan nemen bij FrieslandCampina Belgium en Stokerij Rubens.

Te bezoeken

FrieslandCampina is een zuivelonderneming die producent is van verschillende zuiveldranken, room, desserten en kaas, zoals Joyvalle, Cécémel en Fristi. Wil je het hele traject van de melk eens van dichtbij zien en weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt? Wil je zien hoe jouw favoriete Cécémel in een gerecycleerde verpakking wordt bereid? Ga dan zeker eens langs!

Ontdek je liever een jeneverstokerij? Dan kan je terecht bij Stokerij Rubens in Wichelen. Wat lang geleden startte als een veeteeltbedrijf met graanteelt en een kleine stokerij, groeide over verschillende generaties heen uit tot een volwaardige jeneverstokerij: Stokerij Rubens. Ter plekke kan je ook genieten van een lekkere lunch of een gezellig diner in industriële stijl. Zin om ondergedompeld te worden in de wereld van brouwen, stoken, cultuur of proeven? Schrijf je dan snel in!

Hoe inschrijven?

Op de website www.openbedrijvendag.be vind je alle deelnemende bedrijven. Je kunt er zoeken per provincie, sector en bereikbaarheid. Vervolgens krijg je een lijst met bedrijven die hun deuren openstellen voor jou. Klik op het bedrijf dat jou interessant lijkt en reserveer je plaats. Meestal kan je zelf het tijdslot kiezen. Een bezoek kost 2 euro per volwassene. Kinderen (-18) mogen gratis binnen.

Via de site kan je ook vanaf 9 uur naar een livestream kijken, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt bij 8 bedrijven.

De bedrijfsbezoeken worden georganiseerd volgens de huidige coronamaatregelen. Omwille van de veiligheid van de werknemers en bezoekers kunnen bedrijven zelf strengere regels toepassen. Ook zijn de bedrijven vrij om te werken met het Covid Safe Ticket. Kijk dus na welke regels van toepassing zijn voor het bedrijf dat jij wil bezoeken.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Franse ‘pipiverwerker’ plant site in België

Akkerbouw De Franse start-up Toopi Organics, gespecialiseerd in het verzamelen van menselijke urine om die te herwerken tot ‘biostimulanten’ voor gebruik in de landbouw, heeft 16 miljoen euro opgehaald om zijn ontwikkeling in Frankrijk en België te versnellen. Ze plannen ook een site in ons land.
Meer artikelen bekijken