Startpagina Veeteelt

Overleden minikoe postuum uitgeroepen tot wereldrecordhouder

Een onlangs overleden 'minikoe' uit Bangladesh heeft postuum een wereldrecord op haar naam gekregen. De kleine koe met de naam Rani ging met haar hoogte van 50,9 cm viraal op internet en trok voor haar dood duizenden mensen naar de boerderij net buiten Dhaka, waar ze leefde.

Leestijd : 1 min

Rani kwam vorige maand plots te overlijden, kort nadat haar eigenaren het dier hadden aangemeld bij Guinness World Records. De razend populaire koe zou zijn bezweken doordat er gassen ophoopten in haar maag.

Haar eigenaar Kazi Mohammad Abu Sufian laat nu weten dat het record van kleinste koe alsnog aan Rani is toegekend. De veehouder had meerdere video's opgestuurd en later ook een rapport dat bevestigde dat de dood van het dier niet onder verdachte omstandigheden had plaatsgevonden.

Guinness bevestigde later in een verklaring dat Rani inderdaad postuum is uitgeroepen is tot de nieuwe recordhouder. Ze heeft Manikyam afgetroefd, een koe uit India. Die had het oude record in handen en was 61 cm hoog.

Het nieuws leverde op de boerderij net buiten Dhaka ‘gemengde gevoelens’ op. “We zijn blij dat ze haar verdiende eer heeft gekregen”, zei Sufian over wijlen Rani. “Maar tegelijkertijd zijn we erg verdrietig, omdat ze niet meer bij ons is.”

Belga - TD

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken