Startpagina Actueel

Ook paardenhouders krijgen subsidie voor bescherming tegen wolf

Ook niet-professionele paardenhouders binnen een nog te bepalen 'schutkring' zullen een subsidie krijgen voor bescherming tegen de wolf. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Volgende week zou de Vlaamse regering de nieuwe subsidieregeling voor wolfwerende maatregelen goedkeuren.

Leestijd : 1 min

Door de nieuwe regeling krijgen niet-professionele kleinveehouders in het wolvengebied 90  % van de meerkost voor een wolfwerende omheining terugbetaald. Ook eigenaars van pony's, ezels en kleine paarden komen daarvoor in aanmerking. Maar ook de niet-professionele houders van runderen en grote paarden blijven niet langer in de kou staan.

Zij hebben recht op eenzelfde toelage, tenminste als hun dieren in een nog te bepalen 'schutkring' staan, zo bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir aan Het Belang van Limburg.

In het huidige risicogebied van de wolf leven 24.529 paardachtigen, zo blijkt uit de registratiedatabank.

HBVL - Belga - TD

Lees ook in Actueel

Voedselbos Schelle groeit

Actueel Op zaterdag 3 december plantten vrijwilligers van Natuurpunt, Velt en Voedsel + Dorp de voedselbosrand van het voedselbos in Schelle aan. Er werden onder meer appel-, (kwee)peren-, okkernoot- en mispelbomen geplant, aangevuld met allerlei streekeigen struiken.
Meer artikelen bekijken