Eagle Air Agencies op Space: cargovluchten met eendagskuikens en broedeieren

Hilde Mangelschots.
Hilde Mangelschots. - Foto: LV

Wereldwijd bezit Eagle Air Agencies een netwerk van agenten, zowel voor transport over land als over zee, die hen bijstaan om een zo goed mogelijke service aan te bieden aan competitieve prijzen.

“Onze nichemarkt is sinds 20 jaar broedeieren en eendagskuikens. We versturen die naar voornamelijk Afrika en het Midden-Oosten, maar ook meer en meer naar bijvoorbeeld ook het Verre Oosten”, duidt Hilde Mangelschots. “We groeien nog altijd. Wat onze activiteit betreft, zitten we al 5 jaar in de top 10 en de voorbije jaren stijgen we verder in die ranking. We vliegen voornamelijk vanuit Brussel, maar ook uit andere Europese landen (Spanje, Duitsland, Italië, Hongarije, Tsjechië...). We hebben klanten (onder meer voor eendagskuikens en broedeieren) uit heel Europa.

Deze beurs is heel belangrijk. Het waren onze klanten, zoals broeierijen, die ons aanbevolen om hier te staan. Afrikaanse klanten bijvoorbeeld worden naar ons doorgestuurd voor de transportfaciliteiten. Op zo’n charter kunnen bijvoorbeeld 300.000 kuikens zitten, en wat broedeieren betreft, zijn er dat natuurlijk veel meer. We gaan wereldwijd naar beurzen, zoals in Senegal en zo. Overal leggen we uit wat we doen. Maar het is een risky business: eendagskuikens moeten als eendagskuikens toekomen. De sterkte van ons bedrijf is dat we 24 uur op 24 paraat zijn. We worden ook gesteund door Vlaanderen”, aldus nog Mangelschots.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent