Ter Beke voert gesprekken om Imperial Meat Products en Stegeman over te nemen

Voedingsbedrijf Ter Beke voert gesprekken om Imperial Meat Products in België en Stegeman in Nederland over te nemen.
Voedingsbedrijf Ter Beke voert gesprekken om Imperial Meat Products in België en Stegeman in Nederland over te nemen. - Foto: Imperial

De gesprekken gaan over de mogelijke aankoop van 100  % van het aandelenkapitaal van Imperial Meat Products en Stegeman. “In dit stadium is het onzeker of een transactie al dan niet zal plaatsvinden”, zegt Ter Beke.

Deze zomer bleek volgens De Tijd dat de Spaanse worstengigant Campofrío Rabobank had ingehuurd om zijn vleesactiviteiten in de Benelux te verkopen. De verkoop zou Campofrío en zijn Mexicaanse moederbedrijf geld opleveren om in andere activiteiten te investeren.

De divisie in de etalage bestaat uit het Belgische Imperial Meat Products, een producent van broodbeleg (Aoste), Ardense specialiteiten (Marcassou) en gerelateerde activiteiten, goed voor een omzet van ruim 230 miljoen euro en 650 werknemers op 5 Belgische sites in het Gentse en in de Ardennen. Ook het Nederlandse charcuteriemerk Stegeman, met een fabriek in Overijssel, maakt er deel van uit.

Belga - TD

Meest recent

Meest recent