Kramp viert 70e verjaardag metkookboek

Ook dit gerecht, Oma Antoñi’s traditionele pisto uit Spanje, kan je terugvinden in het kookboek.
Ook dit gerecht, Oma Antoñi’s traditionele pisto uit Spanje, kan je terugvinden in het kookboek. - Foto: Kramp

Kramp, Europa's grootste specialist in reserveonderdelen en accessoires voor de agrarische sector, viert met de uitgave van dit boek 70 jaar succes. In het boek staan 50 recepten uit 17 verschillende landen, inclusief regionale lekkernijen, familiecreaties én gerechten geïnspireerd door andere continenten.

Opnieuw samen aan tafel

Eddie Perdok, CEO van Kramp: "Het is geen kookboek in traditionele zin, maar eerder een verzameling gerechten die laat zien hoe voedsel mensen tot elkaar brengt en hoe we met voedsel onze liefde aan anderen kunnen uiten. We hebben niet alle details kunnen verwerken die onze klanten hebben aangedragen. Maar een terugkerend thema was toch wel hoe de pandemie de fantastische gewoonte terugbracht om samen te koken en aan tafel te genieten van voedsel verbouwd op familiebedrijven of eigen grond. Een fantastische gewoonte die vaak generaties teruggaat."

"Het boek opent met de woorden van de oprichter van Kramp, Johan Kramp. Hij zei: 'Blijf zo dicht mogelijk bij het voedsel, want dat is wel het allerlaatste dat iemand opgeeft'. Dat gold in 1951 bij de oprichting van zijn bedrijf, en dat geldt vandaag de dag nog steeds. Voedsel is wat ons verbindt; met voedsel kun je laten zien waar je vandaan komt en waar je trots op bent. Voedsel is de reden waarom we doen wat we doen bij Kramp."

Erfoed van boerengemeenschappen

"In dit bijzondere jaar vonden wij het passend om een eerbetoon uit te brengen aan het trotse erfgoed en de weerbaarheid van de boerengemeenschapppen die wij bedienen en het essentiële werk dat zij doen.

Zeventig jaar doorlopend succes is een prestatie om trots op te zijn, maar zonder de steun en trouw van ons personeel, klanten en partners hadden wij dit nooit kunnen bereiken. We hopen dat iedereen zal genieten van deze collectie en meer van hun eigen 'Food From The Farm'-recepten en herinneringen met ons willen delen op sociale media."

Kramp is de grootste groothandel van Europa, met het grootste dealernetwerk en meer dan 3.500 medewerkers verdeeld over 24 Europese landen. De omzet bedroeg in 2020 meer dan 950 miljoen euro en voor 2021 wordt een winststijging verwacht.

Gedurende 2021 heeft Kramp deze gelegenheid gevierd met een campagne die de meerdere generaties tellende 'Kramp-beleving' neerzet voor partners, leveranciers en medewerkers. Inclusief online quizzen, acties in winkels, een update van de bekroonde app én de Harvest-campagne, die liet zien hoe boeren en dealers werkelijk aankijken tegen de hoogte- en dieptepunten tijdens de oogst.

Het kookboek kan je downloaden op de website van Kramp: https://e.kramp.com/

Kramp - SN

Meest recent

Meest recent