Vredo 45 jaar jong in 2021

De beperkte feestelijkheden vonden plaats in de nieuwe kaploods welke eerder dit jaar is opgeleverd. Het vervolg van de nieuwbouw begint inmiddels daadwerkelijk vorm aan te nemen met de in aanbouw zijnde nieuwe assemblage-/revisiehal.

Ontstaan

Even terug naar het begin; de oorsprong van Vredo Dodewaard BV ligt in 1947, toen B. de Vree als boerenzoon met een loonbedrijf in Dodewaard begon. De activiteiten waren zeer divers en regelmatig werden standaard machines aangepast voor de zware Betuwse kleigrond. Het aanpassen van machines veranderde langzaamaan in het zelf ontwikkelen van compleet nieuwe machines. Het loonbedrijf werd meer en meer een constructiebedrijf en machinefabriek.

Doorzaaimachine

In de extreem droge zomer van 1976 produceerde De Vree de eerste zelf ontwikkelde machine. Het was een doorzaaimachine, die dankzij de snijdende werking van de schijven toch het zaad in de droge, harde grond kon brengen. De doorzaaimachine kreeg de naam Vredo (afgeleid van De Vree, uit Dodewaard). Het werkingsprincipe van de doorzaaimachine werd door Vredo eind jaren tachtig ook gebruikt voor de ontwikkeling van de zodenbemester.

Daarna volgden de ontwikkelingen elkaar snel op en met het monteren van een zelf ontwikkelde mestopbouw op een Horsch driewieler in 1989, was de eerste activiteit op het gebied van zelfrijders een feit. Sinds 1994 ontwikkelt en produceert Vredo haar eigen zelfrijders compleet in eigen huis.

Inmiddels staat een vierkoppig directieteam, bestaande uit aandeelhouders Hans de Vree, Bennie de Vree en Jan de Vree ondersteund door Johan Tollenaar als Financieel directeur, aan het roer van Vredo Dodewaard BV en wordt er hard gebouwd aan de toekomst van Vredo.

Vredo

Meest recent

Meest recent