Startpagina Actueel

Studies waarschuwen voor impact ‘van boer tot bord’-strategie

Boerenbond gaat akkoord met de belangrijkste principes van de ‘van boer tot bord’-strategie en deelt de ambitieuze verduurzaming van onze voedselproductie, maar dringt aan op haalbare en betaalbare doestellingen voor landbouwer en consument, zonder dat een deel van de productie uitgevlagd wordt aan lagere standaarden.

Uit recente studies, zoals deze van de Wageningen Universiteit deze week, blijkt dat de impact van de ‘van boer tot bord’-strategie op onze land- en tuinbouwers en onze voedselsoevereiniteit niet te onderschatten is. Studies tonen dat hierdoor de productie in de EU en het inkomen van de boer zullen dalen. Bovendien wordt zo onze eigen landbouwproductie deels verdrongen en gewoon elders overgenomen met grotere klimaatimpact (zgn. ‘carbon leakage’). Boerenbond roept op tot grondige analyse van de voorliggende studiedata en een holistische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken