Startpagina Actueel

Studies waarschuwen voor impact ‘van boer tot bord’-strategie

Boerenbond gaat akkoord met de belangrijkste principes van de ‘van boer tot bord’-strategie en deelt de ambitieuze verduurzaming van onze voedselproductie, maar dringt aan op haalbare en betaalbare doestellingen voor landbouwer en consument, zonder dat een deel van de productie uitgevlagd wordt aan lagere standaarden.

Uit recente studies, zoals deze van de Wageningen Universiteit deze week, blijkt dat de impact van de ‘van boer tot bord’-strategie op onze land- en tuinbouwers en onze voedselsoevereiniteit niet te onderschatten is. Studies tonen dat hierdoor de productie in de EU en het inkomen van de boer zullen dalen. Bovendien wordt zo onze eigen landbouwproductie deels verdrongen en gewoon elders overgenomen met grotere klimaatimpact (zgn. ‘carbon leakage’). Boerenbond roept op tot grondige analyse van de voorliggende studiedata en een holistische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken