Startpagina Actueel

Vzw Vilt zoekt nog extra middelen uit de private sector

Uit openbare cijfers van de begrotingsuitvoering van het departement Landbouw & Visserij blijkt dat vzw Vilt de rekening op 31 december 2020 heeft afgesloten met een positief saldo. In de toekomst worden nog extra middelen uit de private sector gezocht. Nu steunen 8 private sponsors vzw Vilt, goed voor een bedrag van ruim 64.000 samen.

Leestijd : 2 min

Zoals bekend evolueert de vzw Vilt naar een 50-50 % verhouding wat betreft publieke (Vlaamse subsidies) en private middelen. Door middel van communicatie en informatie bevordert en stimuleert Vilt op een onafhankelijke manier een betere kennis van en begrip voor de Vlaamse land- en tuinbouw, in de meest ruime zin van het woord.

Veldverkenners ‘on hold’

Vilt is vooral bekend van de website www.vilt.be. In 2013 werd Veldverkenners opgestart, maar dat project werd in 2020 omwille van besparingen ‘on hold’ gezet.

Om de 2 maand financiert Vilt ook een eigen programma op de themazender PlattelandsTV.

Om de 5 jaar laat Vilt ook een onderzoek uitvoeren naar het imago van de Vlaamse land- en tuinbouw bij het brede publiek. Het laatste onderzoek dateert van 2017.

Inkomsten

Aan de inkomstenzijde: een toelage van 312.000 euro van Vlaanderen, een toelage van de 5 Vlaamse provincies 62.220 euro, van 8 private partners (BFA, Fedagrim, Boerenbond, ABS, BelOrta, Cera, KBC en Crelan, telkens 8.050 euro) 64.400 en reclame-inkomsten (banners op de website Vilt en advertenties in Veldverkenners) 17.571 euro.

Uitgaven

Aan de uitgavenkant: diensten en diverse goederen 222.863 euro (kosten voor economaat, computermateriaal, communicatie, telefoon, verzekering, onkosten, catering, websites, tv-reportages, beurzen..) en kosten voor werknemers: voor de 3 medewerkers werd in 2020 voor in totaal 216.564 euro uitbetaald.

Uit openbare cijfers van de begrotingsuitvoering van het departement Landbouw & Visserij blijkt dat vzw Vilt op 31 december 2020 een positief saldo noteerde.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Steeds meer ‘eeuwige’ PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa

Fruit Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo's melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de 20 onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.
Meer artikelen bekijken