Startpagina Nieuws van maatschappijen

UPL Europe werkt mee aan easyconnect CTS-systeem

UPL Europe heeft zich aangesloten bij de Easyconnect Werk Groep (ECWG) die zich inzet om het easyconnect gesloten transfer systeem (CTS) op de Europese markt te brengen. Dankzij dit nieuwe lid, streven alle marktleiders binnen de Europese landbouwindustrie er nu naar hun productaanbod geschikt te maken voor het easyconnect-systeem.

Leestijd : 2 min

De unieke sectorbrede samenwerking van de bedrijven van de Werk Groep – ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group, Syngenta en UPL Europe – biedt landbouwers in Europa een nieuwe generatie transfer methoden die zorgen voor verhoogde bescherming van de gebruikers en het milieu en voor snelle en eenvoudige hantering.

Olivier de Matos, Director General, CropLife Europe, legt uit: “CropLife Europe juicht deze uiterst positieve ontwikkeling toe. Met UPL Europe aan boord, zijn al onze bedrijfsleden vertegenwoordigd binnen de easyconnect Werk Groep. Gesloten transfer systemen zijn essentiële technologieën die een hoofdrol spelen binnen het verhogen van de veiligheid van gebruikers en het beperken van verspilling van gewasbeschermingsmiddelen in de natuur. Via het promoten en verdelen van deze technologieën, zet onze industrie zich in om deze technologieën tegen 2030 universeel beschikbaar te maken voor alle landbouwers".

Naar een universeel gebruik

Micha Mosco, Packaging Project Manager, Global Operations, ADAMA, en voorzitter van de stuurgroep easyconnect Werk Groep licht toe: “Nu UPL Europe is ingestapt zetten we koers naar een universeel gebruik van CTS in Europa. Dit is goed nieuws voor de landbouwers daar de producten van talloze fabrikanten geschikt zullen zijn voor gebruik met het easyconnect-systeem waardoor het werk op de boerderij sneller en eenvoudiger uitgevoerd kan worden.”

Olivier Bocquet, Head Supply Chain & Manufacturing, UPL Europe: “Wij zijn ervan overtuigd dat de invoer van CTS bijdraagt aan de bescherming van zowel de gebruikers als het milieu en garant staat voor duurzame positieve effecten. Dankzij de sectorbrede samenwerking biedt het onze trouwe UPL klanten tevens verhoogde veiligheid binnen al hun werkzaamheden. Dat is de reden waarom wij de ontwikkeling van het CTS-systeem en easyconnect ondersteunen”.

Open technologie

De eerste marktintroductie van het easyconnect CTS-systeem wordt verwacht in Denemarken en Nederland in 2022, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2023. Andere landen zullen waarschijnlijk volgen.

Het easyconnect systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle geïnteresseerde agrarische partijen. Andere industriële spelers in de agrochemische sector, fabrikanten van apparatuur of nog andere partijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de lancering van easyconnect worden aangemoedigd om contact op te nemen met één van de aangesloten bedrijven.

Voor meer informatie, surf naar onze website www.easyconnect.tech.

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken