Startpagina Actueel

Scholenactie Oog voor Lekkers biedt 250.000 leerlingen gezonde tussendoortjes

De actie Oog voor Lekkers telt dit schooljaar ruim 1.200 deelnemende scholen. De actie leert leerlingen uit het basisonderwijs gezonde eetgewoonten aan en biedt hen ook gezonde tussendoortjes zoals groenten en fruit. Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) gaf de aftrap van de actie in basisschool Klimop in Oostkamp.

Oog voor Lekkers is een scholencampagne die kinderen uit het basisonderwijs de smaak van gezonde voeding wil bijbrengen. Gedurende tien weken krijgen kinderen op school gratis fruit, groenten en melk. In lagere scholen waar meer kwetsbare kinderen zitten en in het buitengewoon onderwijs loopt de actie twintig weken.

"We willen zo veel mogelijk kinderen bereiken met gezonde voeding. Zeker op die plaatsen waar kwetsbare kinderen zitten, die thuis soms minder in contact komen met gezonde voeding, kan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken