Startpagina Akkerbouw

Een nieuwe toekomst voor reststromen of teelten via bio-economie

Bouwen met materiaal op basis van tomatenloof of aardappelschillen? Goudsbloem telen als grondstof voor cosmeticaproducten? Textielvezels uit reststromen van melkproductie? De bio-economie biedt nieuwe mogelijkheden aan reststromen of specifieke teelten.

De bio in bio-economie heeft niets te maken met biolandbouw.

Wat is bio-economie?

In de bio-economie gebruiken en hergebruiken we organisch materiaal van dieren en planten (=biogrondstoffen) om nieuwe producten te maken. Waarom? Om afval opnieuw te kunnen omzetten in biogrondstoffen, zo weinig mogelijk fossiele grondstoffen te gebruiken en zo de klimaatverandering tegen te gaan. Bekijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hoe lokale productie van eiwitgewassen opschalen?

Akkerbouw Steeds meer Vlaamse landbouwers zetten in op innovatieve teelten zoals veldbonen, soja, gele erwten, kikkererwten en linzen. Zo zorgen ze mee voor een ‘eiwitshift’. Deze eiwitrijke gewassen verminderen de ecologische voetafdruk en bevorderen de biodiversiteit. Maar de lokale teelt van deze gewassen kent ook veel uitdagingen. Op een studiedag die ie-net ingenieursvereniging organiseerde bij ILVO Plant werd hierop ingegaan.
Meer artikelen bekijken