Startpagina Bedrijfsnieuws

Fruitbomen rechtstreeks van de kweker aan huis geleverd

Begin dit jaar startte Sam Liégeois (24 jaar) Terra Silva op in Leuven. Met deze natuurlijke boomkwekerij wil hij landbouwer en particulier voorzien van duurzaam gekweekte fruitbomen.

Leestijd : 2 min

Sam is een jonge ondernemer met een hart voor het milieu en een passie voor duurzame landbouw. Hij was al even op zoek naar een stuk grond toen de stad Leuven een projectoproep lanceerde naar het invullen van landbouwgrond voor duurzame projecten. Met een duidelijke visie en heel wat motivatie begon Sam te bouwen aan zijn droom: Terra Silva.

Terra Silva

Bij Terra Silva staat werken in harmonie met de natuur centraal. Met een ruim en divers aanbod voorziet Sam voor elk wat wils en draagt hij bij aan de lokale biodiversiteit. Korte keten, eerlijk en ecologisch zijn kernwoorden die je mag associëren met dit beloftevolle project.

De (fruit)bomen die je in tuincentra vindt hebben vaak ettelijke kilometers afgelegd en zijn meestal behandeld met veel chemicaliën. Dit is niet enkel nefast voor het milieu, maar omdat de plant niet gegroeid is in natuurlijke omstandigheden, wordt hij ook zwakker, is Sam zijn visie. Hij wilt hiervoor een alternatief bieden door de bomen in de volle grond, zonder herbiciden, pesticiden en plastics te kweken. “Ik ben er stellig van overtuigd dat we zo een product creëren dat gezonder en duurzamer is. Een win-win voor klant en milieu”, aldus de jonge ondernemer.

“Hoewel we dit jaar pas zijn opgestart, beschikken we al over een divers aanbod aan planten. Alles van vijgen tot pruimen, moerbeien, kweeperen of een alledaagse appelboom kan je bij ons vinden.”

De verkoop verloopt voornamelijk via de webwinkel. Bestellingen kunnen afgehaald worden op de kwekerij of kunnen aan huis geleverd worden. Wie geïnteresseerd is, kan meer info vinden op www.terrasilva.be.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken