Startpagina Nieuws van maatschappijen

Royal A-ware gaat nu effectief van start in Aalter

De verkoop van de melkpoederactiviteiten van FrieslandCampina aan Royal A-ware werd vorig jaar in december al aangekondigd. Op 2 november werden de sleutels van de fabriek in Aalter officieel doorgeven. Voor Royal A-ware vormt deze stap een stevige basis voor de verdere ontwikkeling in België.

Leestijd : 2 min

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Na de overnameovereenkomst van de site in Aalter startte de zoektocht naar Belgische melkveehouders die aan Royal A-ware wilden leveren.

Eindelijk gestart

Sinds 1 juli wordt er al melk opgehaald bij Vlaamse leveraars. Dat was ook voor Robert van Ballegooijen (COO Royal A-ware) en directeur Luc Van Hoe een heel belangrijke dag, zo getuigden ze onlangs nog in een interview in Landbouwleven. Elke maand komen er nieuwe melkveehouders bij.

“Wij zijn blij dat we, na een lange voorbereiding, nu eindelijk kunnen starten. De kennis en ervaring van de medewerkers in Aalter en de beschikbaarheid van melk van hoge kwaliteit in de regio Vlaanderen, vormen samen een uitstekende basis voor het opzetten van een succesvolle keten samen met onze klanten. Om verdere groei te kunnen realiseren zijn we nog steeds op zoek naar ondernemende melkveehouders in Vlaanderen die voor lange termijn met ons willen samenwerken”, aldus Robert van Ballegooijen, COO Royal A-ware.

Om de uitbreiding van de activiteiten in België in goede banen te leiden is vanaf 1 november Luc Lamberigts aangesteld als managing director A-ware Belgium: “Ik kijk er naar uit om samen met het team in Aalter met deze, voor Royal A-ware, nieuwe productcategorie een belangrijke bijdrage te gaan leveren aan de toekomstige groei van dit mooie familiebedrijf. Mijn ervaring in de zuivelsector, zowel op productie als commercieel gebied zal me hier zeker bij helpen.”

Investeringen gepland

De 40 direct betrokken medewerkers zijn in dienst gekomen van Royal A-ware. In de komende periode zal een fors aantal investeringen worden uitgevoerd om bestaande installaties te upgraden en de productiecapaciteit uit te breiden. Het productassortiment zal stapsgewijs worden uitgebreid.

AV

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken