Startpagina Varkens

De achtste Trefdag VarkensAcademie zet in op weerbaarheid in moeilijke situaties

Al 8 jaar ondersteunen de Provincie West-Vlaanderen en Inagro de West-Vlaamse varkenssector met praktische en technische kennis. Dit jaar hebben ze extra aandacht voor weerbaarheid in moeilijke situaties. Net daarom brengen ze de varkenshouders opnieuw samen voor een dag boordevol nuttige info en gezellige netwerkmomenten. De achtste Trefdag VarkensAcademie vindt plaats op vrijdag 26 november bij Inagro in Beitem.

Leestijd : 2 min

De coronapandemie, dure voeders en lage biggen- en vleesvarkensprijzen leiden samen met de vergunningsproblematiek en PAS voor hoge mentale en financiële belasting van de varkenshouders. Met de Trefdag VarkensAcademie hopen de Provincie West-Vlaanderen en Inagro de varkenshouders een hart onder de riem te kunnen steken én hun weerbaarheid te versterken.

Het plenaire deel van de trefdag speelt dan ook in op de behoeftes van varkenshouders in crisistijd. Zo geeft Annelien Jonckheere (Indigo) tips om de mentale weerbaarheid te versterken. Jan Degryse (bedrijfsrevisor Vandelanotte) maakt van inzicht in de financiële cijfers een troef voor ieder varkensbedrijf. Nieuwe wetten vragen soms een verandering in denkwijze. Jannes Maes (kabinet minister Crevits) en Bart Dochy (Vlaams parlement en commissie landbouw, visserij en plattelandsbeleid) lichten toe hoe overheden schijnbaar moeilijke wetten omzetten in haalbare realisaties.

Naar jaarlijkse gewoonte kiezen de deelnemers na een deugddoende lunch uit een middagvullend keuzeprogramma waarin diergezondheid, voeding, nieuwe technieken en economische thema’s aan bod komen. Afsluiten doen ze met een netwerkreceptie.

Inagro hoopt de varkenshouders talrijk te mogen ontvangen. Inschrijven voor de trefdag is mogelijk via www.inagro.be/varkensacademie.

Dit evenement vindt plaats rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken