Startpagina Actueel

Geef uw advies over het Sanitair Fonds

De Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu lanceert een tevredenheidsenquête omtrent het Sanitair Fonds.

Leestijd : 2 min

Het Begrotingsfonds voor de Gezondheid en de Kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, beter bekend als het Sanitair Fonds, is opgericht in 1998.

De ‘landbouwwereld’ is sindsdien sterk geëvolueerd en heeft verschillende crisissen moeten doorstaan. Daarom wil de FOD Volksgezondheid evalueren in welke mate het Sanitair Fonds nog beantwoordt aan de huidige en toekomstige behoeften. Doel van die evaluatie is dit beleidsinstrument weerbaar te maken tegen toekomstige uitdagingen zonder de belangrijkste pijler ervan, de solidariteit van de landbouwsector, uit het oog te verliezen. Aan de hand van de resultaten van deze bevraging kunnen de nodige aanpassingen worden doorgevoerd om de werking en de kwaliteit van de aangeboden diensten te verbeteren.

Hoe deelnemen aan de enquête?

Er is een vragenlijst opgesteld om de landbouwers te bevragen naar hun visie op het Sanitair Fonds, zijn rol, zijn werking en zijn toekomst. Ook naar de ervaringen met de dienstverlening geleverd door de beheerders van het Fonds wordt gepeild.

De deelname van al diegenen die direct of indirect bij het Sanitair Fonds betrokken zijn, is van essentieel belang om conclusies te kunnen trekken die breed gedragen worden binnen de sector. Daarom wordt u uitgenodigd om, geheel vrijblijvend en anoniem, uw bijdrage te leveren aan deze evaluatie. Deelnemen kan via de volgende link. Wij nodigen u ook uit om die link op grote schaal te verspreiden.

https://veehouders.masresearch.eu

FOD Volksgezondheid

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken