Nieuwe fabriek voor mozzarella in Saint-Ghislain

De mozzarella die geproduceerd zal worden in Baudour, in de vorm van blokken van 2,5 kilo, zal bestemd zijn voor de Europese markt en Azië.
De mozzarella die geproduceerd zal worden in Baudour, in de vorm van blokken van 2,5 kilo, zal bestemd zijn voor de Europese markt en Azië. - Foto: Belga

De nieuwe installaties moeten zorgen voor een jaarlijkse productie van 32.000 ton mozzarella. Solarec heeft de voorbije 3 jaar een programma opgezet van 125 miljoen euro voor het optrekken van onder meer een kaasfabriek, een droogtoren en een boterlijn voor gebak. Deze projecten hebben ruim 60 nieuwe jobs opgeleverd.

De raad van bestuur van de Laiterie des Ardennes had in 2018 zijn filiaal Solarec belast met de opdracht om zijn blootstelling aan de prijsvolatiliteit voor boter en melkpoeder te beperken. Uit een diepgaand onderzoek kwam mozzarella naar voor als een veelbelovend product voor de toekomst.

Producten voor Europese markt en Azië

Volgens het bedrijf wordt wereldwijd elke dag iets meer dan 3,6 miljoen ton mozzarella geconsumeerd. De mozzarella die geproduceerd zal worden in Baudour, in de vorm van blokken van 2,5 kilo, zal bestemd zijn voor de Europese markt en Azië.

Belga

Meest recent

Meest recent