Zuhal Demir investeert 8 miljoen in Nationaal Park Hoge Kempen

Zuhal Demir investeert 8 miljoen in Nationaal Park Hoge Kempen

Voor Genk (Kattevennen en Thorpark) is 4 miljoen euro voorzien. De verdere uitbouw van de Lieteberg (Zutendaal) kan op 2 miljoen Vlaamse steun rekenen. Maaseik (Bergerven) en Oudsbergen (Duinengordel) worden beiden met 1 miljoen euro ondersteund.

Toerisme Vlaanderen zal de komende weken afspraken maken met de betrokken gemeentebesturen en partners om vlug tot effectieve investeringen te komen.

“Het Nationaal Park Hoge Kempen is met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar een aantrekkingspool voor zij die op zoek zijn naar een authentieke natuurbeleving”, duidt Vlaams minister Zuhal Demir bij de voorstelling van het masterplan 2020-2040 van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Van 6 naar 9 toegangspoorten door verdubbeling van de oppervlakte

“We zetten ook toeristisch maximaal in de markt en blijven investeren in unieke toegangspoorten. Zo kan ons bronsgroen eikenhout ook in de toekomst bewijzen dat ze niet alleen op het vlak van natuur en milieu een meerwaarde is, maar ook een economisch rendabel ‘product’ waar we trots op mogen zijn. Daarom investeren we via Toerisme Vlaanderen mee”, zegt minister Zuhal Demir.

Van bij de start van het Nationaal Park Hoge Kempen in 2002 spelen de Poorten tot het Nationaal Park een centrale rol in de toeristisch-economische valorisatie van de uitzonderlijke natuurwaarden van de Hoge Kempen. Er waren oorspronkelijk 6 poorten, met de verdubbeling van de oppervlakte kwamen daar nog eens 3 nieuwe poorten bij.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent