Startpagina Mechanisatie

Studenten maken knappe website over signalisatie van landbouwvoertuigen

Correcte signalisatie en verlichting op landbouwvoertuigen... Hoe moest dit weer? Vier studenten van de Thomas More hogeschool in Geel werkten in kader van een schoolproject een knappe website uit omtrent dit thema.

Leestijd : 2 min

Pieter Reynebeau, Yoeran Vermant, Alexander Hoes en Ruud van Cranenbroek zijn laatstejaarsstudenten van de bacheloropleiding richting Landbouwmechanisatie aan de Thomas More hogeschool. Voor een schoolopdracht werd hen gevraagd om een project uit te werken waarbij ze ‘mensen kunnen bereiken’. Ze kozen voor een informatieve website.

Verlichting en signalisatie verdient meer aandacht

Gezien hun opleidingskeuze werkte het viertal een informerende website uit over verlichting en signalisatie bij landbouwvoertuigen.

“Wij denken dat dit onderwerp onvoldoende toegelicht wordt”, stelt Pieter. “In de landbouwsector heeft men immers vaak te maken met machines met grote afmetingen. Deze voertuigen zijn ook vaak traag. Hierdoor is signalisatie uiterst belangrijk, zeker in de wintermaanden wanneer de laatste oogst van het veld gehaald wordt. Het wordt dan sneller donker en veelal zijn landbouwers en loonwerker haastig bezig om alles in goede of slechte omstandigheden te oogsten. Met een goede signalisatie kan men ongelukken vermijden.”

Informatieve website

De website heeft als bedoeling landbouwers en loonwerkers te helpen met het goed zichtbaar maken van landbouwvoertuigen. De website – een schoolopdracht – heeft dus geen enkel economisch doel maar informeert enkel. En het resultaat mag best gezien worden!

Op de webite wordt signalisatie op een makkelijke manier uitgelegd, dit voor zowel de loonwerker als de landbouwer. Verder worden er verschillende onderwerpen uitgeklaard. Waaronder flitsers, zijn dit nu vervangers van de zwaailichten of niet? Je kunt er terecht voor de betreffende wetgeving op tractoren, al dan niet met werktuig of sleep, en de wetgeving bij uitzonderlijk vervoer. Dit alles en nog veel meer worden mooi per categorie weer gegeven.

Heb je nog vragen over het thema of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste signalisatie ga dan zeker een kijkje nemen naar de website !

Anne Vandenbosch

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken