Startpagina Actueel

Bataat, al wat meer bekend én gesmaakt

Bataat of zoete aardappel: 10 jaar geleden kende niemand dit tropische knolgewas. Nu ligt het al wat meer in de winkel én wordt het door de landbouwers ook meer in het teeltplan opgenomen. Om die teelt te optimaliseren werd het VLAIO La-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ uitgerold. “We horen nog bij de top 10 van Europa als het gaat om import, maar dat willen we veranderen”, klinkt het op de bataatdag van het PCG.

Bataat of zoete aardappel: het klinkt de meesten wel bekend in de oren. Belgische bataat vinden we echter nog niet veel in de rekken en daar mag verandering in komen. De knol wordt immers meer en en meer gesmaakt. Met het VLAIO LA-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ sloegen onderzoekers van het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Groenteteler Ivan Vlamynck: “Contact met de consument, daar doen we het voor”

Korte Keten Ivan Vlamynck uit Meulebeke reed als kleine jongen mee met de ‘groentekar’ van zijn moeder Martha. Later nam hij die rol van zijn moeder over. In 2000 stopte Ivan met de groentekar en ging hij met zijn gezin – naast hun wekelijkse afzet bij REO – hun groenten op boerenmarkten verkopen. “In al die jaren heb ik maar weinig marktdagen geskipt. Ik kan het contact met onze klanten niet missen”, zegt hij.
Meer artikelen bekijken