Startpagina Interpom

Interpom gaat door zoals voorzien

De beursorganisatie van Interpom laat weten dat hun beurs, zoals oorspronkelijk voorzien, van zondag 28 tot dinsdag 30 november kan door gaan. Ook met de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het Covid-19 virus die de Belgische overheid vandaag communiceerde. Ze wijzen er op dat vakbeurzen nog steeds onder het handelsprotocol vallen. Mits het naleven van strikte overheidsrichtlijnen, kunnen ze dus plaats vinden.

Leestijd : 3 min

De beursorganisatie van Interpom houdt zich uiteraard aan de richtlijnen en vindt bijgevolg plaats zoals voorzien in Kortrijk Xpo. Het dragen van een mondmasker is verplicht en het Covid Safe ticket wordt gecontroleerd aan de ingang. Deze dubbele bescherming werd reeds gecommuniceerd aan alle exposanten en bezoekers en biedt een veilig en professioneel kader om zaken te doen.

Kortrijk Xpo zet in op maximale hygiënemaatregelen:

- voldoende ontsmettingsmogelijkheden op de beurs

- een continue ventilatie in de ruime beursgebouwen met CO2 meters

- regelmatige desinfectie van de sanitaire punten

Vuistregels

Volgende vuistregels worden herhaald:

- Een mondmasker is verplicht voor iedereen (bezoekers, exposanten en leveranciers).

- Eten en drinken kan op vaste plaatsen: op de standen of op de vaste cateringpunten van Kortrijk Xpo. Dan kan het masker eventjes af. Consumeren gebeurt zittend.

- Alcoholische dranken aanbieden is toegelaten. Verzoek om matig om te gaan met het serveren van alcoholische dranken.

- De beurs sluit om 18u. Gelieve geen (alcoholische) dranken meer in te schenken na 18u.

In ieders belang zullen stewards van Kortrijk Xpo toezien op het goed naleven van deze richtlijnen.

Enkele exposanten haakten af

In de laatste week voor de Interpombeurs haakten slechts enkele exposanten omwille van de toenemende coronacijfers af. Een exacte lijst van wie zijn beursdeelname annuleerde is er niet. Maar de organisatie is zo netjes om ze uit hun digitale exposantenlijst te halen. Wil je de beurs bezoeken, check dan misschien of uw exposant er nog steeds is.

Uit een korte zoektocht zagen we alvast dat Meijer Potato, Agrico, Binst Breeding & Selection, Farm Frites, Farm Trans, Bayer, Basf, Lamb Weston, ... de voorbije week uit de exposantenlijst verdwenen zijn. Het valt ons op dat het vooral bedrijven met een Nederlands of Duits management zijn die hun beursdeelname als eerste annuleerden. Ongetwijfeld zitten de hoge coronacijfers in hun thuisland er voor iets tussen.

De firma Hilaire Van der Haeghe, dealer van onder meer Fendt en Amazone, bouwde vorige week wel zijn stand op in Kortrijk Xpo, maar besliste om deze tijdens de beursdagen volledig af te sluiten en niet te bemannen. “We vinden het spijtig dat we de bezoekers niet kunnen ontvangen, maar we moeten ons er bewust van blijven dat we in een hele moeilijke tijd leven en dat er meer is dan een beurs en business”, stelt salesmanager Tom Van Looveren. “De veiligheid en gezondheid van iedereen primeert. We zijn dan ook van mening dat deelnemen aan een beurs volledig onverantwoord is.”

De stand van Hilaire VanderHaeghe werd wel opgebouwd, maar afgesloten, en is onbemand tijdens Interpom.
De stand van Hilaire VanderHaeghe werd wel opgebouwd, maar afgesloten, en is onbemand tijdens Interpom. - Foto: TVL

Professionele beursorganisatie

De beursorganisatie geeft aan dat zij op vrijdag 26 november, nog 312 aangemelde exposanten hadden. Dit is 4 % minder dan oorspronkelijk gecommuniceerd. Ze vinden het vooral spijtig dat evenementen een negatieve bijval krijgen in de algemene media. “Kortrijk Xpo is een professionele beursorganisator die aan bezoekersregistratie kan doen, de beursvloer kan verluchten, CO2 meters heeft, hygiënemaatregelen treft”, klinkt het nog.

Interpom- Tim Decoster

Lees ook in Interpom

Meer artikelen bekijken