Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe transporttank bij Fliegl

Omdat men bij het transport van drijfmest en digestaat steeds vaker langere afstanden aflegt, heeft Fliegl een nieuw transportvoertuig ontwikkeld: de 3-assige oplegger STF 30000 Truck Line TOP.

Leestijd : 1 min

Door de speciale constructie van de tank uit roestvrij staal (RVS) en het onderstel uit fijnkorrelstaal komen we in de standaard uitvoering van 30.000 l tankinhoud slechts bij een gewicht van circa 5.900 kg.

De RVS tank krijgt nog een extra laklaag, waardoor er een nog langere levensduur gegarandeerd wordt.

Zeer belangrijk bij een transportvat is de wendbaarheid en het rijcomfort. Daarom is het voertuig standaard uitgerust met luchtvering en schijfremmen en is de laatste as voorzien van een vergrendelbare meegestuurde as. De eerste as heeft een liftas en een wegrijhulp (kortstondig opheffen van de as bij het wegrijden).

De Truck Line kan worden uitgerust met verschillende opties, zodat deze breed inzetbaar wordt.

Vullen kan via een Vogelsang-verdringerpomp met een capaciteit van 6.000 l per min en een 180° zwenkbare aansluitbuis van 6” met een snelkoppeling of via een externe pomp. Daarom is er standaard een pneumatisch gestuurd schuifdeksel van 700 x 700 mm voorzien bovenop de tank.

Voor het lossen is er naar wens een 8” of 10” aanzuigtrechter achteraan de tank voorzien, zodat de mesttank op het veld zichzelf kan vullen. Bij gebruik van een veldrandcontainer kan er gebruikgemaakt worden van een zwenkbare 6” overlaadbuis met een lengte van 7 meter, desgewenst uitgerust met een draadloze afstandsbediening.

Ludo Pauwels

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken