Startpagina Bedrijfsnieuws

Joskin vernieuwt balenwagens

Na de overname van de firma Leboulch (Franse fabrikant van landbouwkipwagens, stalmeststrooiers en balenwagens) in 2012 heeft Joskin besloten om de ontwikkeling van de Leboulch-balenwagens te herzien om ze aan haar eigen gamma toe te voegen.

Leestijd : 2 min

Het doel van de herziening is eenvoudig: gebruikmaken van de ervaring van het merk Leboulch, maar ook van de techniek en de technologische vooruitgang van Joskin, om een verbeterde balenwagen te creëren die aangepast is aan de behoeften van de markt.

Het gamma Joskin-balenwagens is verdeeld in 2 types: de gegalvaniseerde en de geverfde modellen. Hoewel deze 2 uitvoeringen dezelfde basisstructuur hebben, die hoofdzakelijk buisvormig is voor een betere torsiesterkte , is hun design niet volledig identiek.

De gegalvaniseerde balenwagens hebben een platform dat is voorzien van een staalplaat van 4 mm met opeenvolgende ribben over de gehele lengte om de stevigheid van de laadvloer te versterken. Om de ophoping van water te voorkomen, zijn de ribben van gaten voorzien voor de reiniging en snelle afvoer. De zijranden zijn lichtjes schuin, wat de lading meer stabiliteit geeft. Ten slotte zijn de zijkanten versterkt met overlangse ribben. Het gamma gegalvaniseerde balenwagens kan ook worden geleverd met een bodem van behandeld hout (4 cm dik).

De modellen die in het groen van Joskin geverfd zijn, zijn ontworpen met een antisliptraanplaat. Ze zijn ook voorzien van een speciaal buitenprofiel met een rand van 2 cm om de lading zijdelings vast te zetten. Over het algemeen is het Joskin-gamma gegalvaniseerde en geverfde balenwagens goedgekeurd volgens de Europese en Franse normen tot 2025.

Alle getrokken balenwagens van Joskin profiteren van de laatste technische verbeteringen die in de verschillende fabrieken van de groep zijn ontwikkeld. De gegalvaniseerde modellen worden vervaardigd in Polen, bij de galvanisatie-eenheid van de Joskin Groep, en de geverfde uitvoeringen worden vervaardigd in de Leboulch-fabriek in Normandië. Alle accessoires (dissel, ladders, assen, enzomeer) zijn identiek voor beide gamma’s en worden geproduceerd in de meest geschikte fabrieken.

Joskin

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken