Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Weidemann 1260 LP wiellader

Weidemann komt met de opvolger van de 1240 LP wiellader, namelijk de 1260 LP. De afkorting ‘LP’ staat hier voor ‘Lage Positie’.

Leestijd : 2 min

Deze ‘LP’- aanduiding betekent dat de wiellader een lagere totale hoogte en een laag machinezwaartepunt heeft. Deze eigenschappen maken het onder andere mogelijk om doorrijhoogtes van minder dan 2 m te passeren zonder het beschermend cabinedak te moeten neerklappen. Anderzijds heeft deze wiellader een comfortabelere instap en een verbeterde stabiliteit. Dit ontwerp maakt stapelwerkzaamheden en rijbewegingen veiliger.

Met een motor van 25 pk voldoet de wiellader aan de emissienorm fase V en heeft deze geen nabehandeling van uitlaatgassen nodig. Het kiepvermogen is met 18% verhoogd ten opzichte van het vorige model en bedraagt, afhankelijk van de uitrusting, tussen 800 en 1.100 kg.

De 1260LP is voorzien van de P-kinematiek, die een exacte parallelle geleiding heeft over het volledige hefbereik. De standaard laadinrichting heeft een hefhoogte van 2,50 m bij het bakdraaipunt. Optioneel zijn 2 extra laadarmen van 2,70 m of 2,90 m verkrijgbaar.

Nieuwe bestuurdersplaats

Weidemann heeft ook de bestuurdersplaats met standaard achterruit en de cabine geheel nieuw vormgegeven. Met aanzienlijk meer ruimte beschikt de bestuurder over een comfortabele werkomgeving. Het uitstekende zicht rondom maakt het mogelijk om veilig en efficiënt te werken met de machine.

De vlakke middentunnel dient om zowel het comfort als de veiligheid van de bestuurder te verhogen.

Ook het nieuwe interieur met het kleurgeoriënteerde bedieningsconcept en het ergonomisch ingedeelde display maken intuïtief en efficiënt werken mogelijk.

Direct Wheel Drive

Gewoonlijk wordt een Hoftrac-wiellader van Weidemann aangedreven door een hydrostatische aandrijving met cardanaandrijving, verdelertransmissie en assen of door een hydraulische/hydrostatische aandrijving via oliemotoren aan de assen.

Weidemann heeft bij de nieuwe 1260LP gekozen voor een ander aandrijfconcept. Bij de zogenaamde Direct Wheel Drive (dwDrive) zijn de 4 naafmotoren rechtstreeks op de wielen gemonteerd. Dit betekent dat elk wiel een eigen motor heeft, die het wiel rechtstreeks en individueel aandrijft. Een hydraulische pomp drijft de naafmotoren aan, waardoor er geen mechanische verliezen zijn.

Aanhangwagen 3,5 ton

De 1260LP kan bovendien dankzij het lage bedrijfsgewicht van 2.100 kg en de compacte afmetingen gemakkelijk vervoerd worden op een aanhangwagen van 3,5 ton. De machine kan dus probleemloos naar verschillende werkplekken verplaatst worden.

Weidemann

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken