Startpagina Veeteelt

Vleeskwaliteit: blijvende uitdaging voor de fokkerij

Het verbeteren van de vleeskwaliteit is niet de grootste uitdaging in de fokkerij, maar wel een blijvende vraag vanuit de keten. Vandaag de dag merk je dat vooral aan de labels die blijven opduiken voor onder andere smaak, gezondheid en duurzaamheid. Toch wordt er in fokprogramma’s nog weinig geselecteerd op vleeskwaliteit. Hoe komt dat? Prof. Stefaan De Smet van UGent legt het uit.

De Smet stelt zich de vraag of we wel moeten fokken op vleeskwaliteit. “De fokkerij biedt daar veel mogelijkheden voor, maar er zijn ook goede redenen waarom dat in het verleden niet gebeurd is”, legt hij uit.

Wat is vleeskwaliteit?

“We dienen ons vooreerst af te vragen wat vleeskwaliteit eigenlijk is. Voor sommigen is dat de eetkwaliteit, voor anderen de voedingswaarde of de voedselveiligheid. Uit tal van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken