Startpagina Actueel

Christophe Vermeulen vond leren hét werkwoord van het jaar

Landbouwleven blikt met Christophe Vermeulen, CEO Belgapom, terug op het voorbije jaar 2021. We kijken ook hoopvol vooruit naar 2022.

Leestijd : 2 min

Hoe heb je 2021 beleefd?

Het jaar 2021 was, en dit is zacht uitgedrukt, een behoorlijk speciaal jaar. Over de ganse Covid-rollercoaster en persoonlijke en economische gevolgen ervan kunnen hele boeken worden gevuld. Ik hou het erop dat voor mij 2021 het jaar van de verandering was op professioneel vlak vanwege mijn start begin januari als directeur van FVPHouse en CEO van Belgapom. Oorspronkelijk was dat nog in tandem met de grote Romain Cools, maar vanaf halverwege het jaar steeds meer op eigen benen. Het was een behoorlijk heftige ervaring. De aardappelwereld is enorm divers en enorm interessant. Ze heeft ook haar typische problemen en tradities. Tijdens de lange onderhandelingen over de gedragscode heb ik dat, met vallen en opstaan weliswaar, geleerd. En leren was voor mij hét werkwoord van het jaar. Ik geloof eerder in rustig opbouwen en spreken met kennis van zaken. Toch heb ik ook fouten gemaakt. Onze uitstekende pootgoedtelers heb ik bijvoorbeeld ten onrechte geschoffeerd, terwijl ik eigenlijk een signaal wou geven om deze sector verder kwalitatief uit te bouwen. Ik wil zeker nog Interpom vermelden. Er was heel wat te doen rond de organisatie dit jaar, maar ik kan zeggen dat ik erg blij ben dat we de kalmte hebben kunnen bewaren en met steun van alle exposanten en bezoekers een erg degelijke maar sobere editie hebben georganiseerd.

Wat hoop je voor 2022?

Ik verwacht een goede voortzetting van een voorlopig goed aardappelseizoen. Ik hoop op een duidelijke politiek rond covid-19 en vooral rond de maatregelen. Ik hoop eveneens dat er geen grote economische wielen meer aflopen en dat de kostenstijgingen die de laatste maanden de handel beheersten, onder controle komen. De eerste tekenen zijn positief. Voor onder meer containers, ijzer, koper... lijkt de kentering ingezet, maar energie en pakweg karton en plastic blijven zorgenkinderen. Over de stijgende inflatie ben ik minder bezorgd, omdat deze lijkt te gaan stabiliseren rond de 2%. Dat er een prijscorrectie voor de consument zit aan te komen, is echter zeker. Het wordt mijn eerste volle jaar als Belgapom-man en daar kijk ik naar uit. Het wordt alle hens aan dek.

MV

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken