Nieuwe hallenvullers bij Grimme

SL716 met Quantum aannameband.
SL716 met Quantum aannameband. - Foto: Grimme

De nieuwe SL 900-serie is de doorontwikkeling op de bekende SL 80-serie. Ten opzichte van zijn voorganger is de bandbreedte van 800 mm vergroot naar 900 mm. Eveneens is de trogvorm van de transportband geoptimaliseerd. Daarmee kan nog meer doorvoercapaciteit bereikt worden.

De SL 900-serie bevat twee modellen, de SL 916 met een bandlengte van 9,7 m tot 16,5 m en de SL 919 met een bandlengte van 11,2 m tot 19,5 m.

Quantum-aannameband

Als optie is voor beide modellen de Quantum-aannameband beschikbaar, welke voor een constante lage valhoogte zorgt, onafhankelijk van de zwenkhoek van de hallenvuller. Bovendien maakt de Quantum-aannameband grotere zwenkbreedtes mogelijk tot 180° en een stijgende capaciteit door een geoptimaliseerde productstroom.

SL 700-serie

De nieuwe hallenvullers uit de SL 700-serie zijn met een 66 cm brede en 16,5m lange transportband uitgevoerd. Eveneens kan deze machine met de optionele Quantum-aannameband uitgevoerd worden. Daarmee kan een maximale transportlengte van 17,7 m gerealiseerd worden.

De nieuwe generatie van de hallenvullers vallen op door het open en slanke machinedesign met aan de zijkant geplaatste contragewichten. Hierdoor wordt de opbouw van grond en afval op het wielstel gereduceerd en de toegankelijkheid bij onderhoud verhoogd. De standaard, hydraulische omstelling tussen transport- en zwenkpositie gaat eenvoudig via de bedieningsterminal.

Grimme

Meest recent

Meest recent