Startpagina Mechanisatie

Organisatie geeft fakkel door voor 15de Tractor Kerstrun in Geel

14 jaar geleden werd de Tractor Kerstrun in Geel uit de grond gestampt. De organisatie heeft nu beslist om de fakkel door te geven. Vanaf volgend jaar gaat Groene Kring Geel dit evenement organiseren.

Leestijd : 2 min

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongeren organisatie in de vlaamse land- en tuinbouwsector, actief in 5 provincies.

De organisatie van de Tractor Kerstrun in Geel is te groot geworden om als privé personen te leiden. Zeker wat betreft veiligheid, verzekering, aansprakelijkheid... Bovendien kan de Kerstrun wel wat nieuwe inzichten van een jonge generatie gebruiken!

In 2022 gaat de ‘oude’ organisatie de Groene Kring nog bijstaan met raad en daad, maar de eigenlijke organisatie is voor hun.

Moeder aller Kerstruns

De organisatoren mogen fier zijn op wat ze verwezenlijkt hebben de afgelopen jaren. Toen ze 14 jaar geleden aarzelend hun eerste (en enige) Kerstrun organiseerden, hadden ze nooit durven dromen dat het zo'n succes zou worden.

Elk jaar werd er meer werk in gestoken, meer lampjes aangekocht en meer creativiteit aan de dag gelegd. Elk jaar denkt de organisatie: mooier (en gekker) dan dit gaat het niet meer worden, en toch worden we net als die duizenden toeschouwers opnieuw verrast.

Ondertussen worden er overal in België Tractor runs georganiseerd, het moeten er al meer dan 40 zijn, ook elders in europa verschijnen er al dergelijke initiatieven.

Wederom succeseditie

Dit jaar werd er omwille van de coronasituatie bewust ‘laag’ ingezet voor de organisatie van de 14de Tractor Kerstrun in Geel. Er werd gedacht om maximaal 60 deelnemers te hebben dit jaar, het werden er 78.

De verlichte stoet vertrok dit jaar niet aan de feestzaal in Larum maar omwille van coronamaatregelen vanop de parking van de hogeschool Thomas More in Geel. Dit omdat deze volledig omheind is, waardoor deelnemers na een cst-scan toegang gegeven kon worden. Er werd enkel de tractorchauffeur en 1 passagier toegelaten op de startplaats. Zelfs de deelnemers zelf werden pas de dag van de Kerstrun, om 12 uur 's middags via mail op de hoogte gebracht van de startplaats.

Om 18:55uur werd het startschot gegeven en vertrokken de verlichte tractorstoet onder politiebegeleiding voor de tocht door Geel. Ook deze editie brak weer records naar geïnteresseerd publiek. De organisatie zette volop in om alles coronaveilig te alten verlopen en maande toeschouwers aan om zich bij teveel drukte te verplaatsen. Zodoende stond er echt nagenoeg over het volledige 17 km lange parcours een mensenmassa het spektakel van onze boeren te bewonderen.

Ondanks de wankele aanloop naar het evenement (het stadsbestuur of overheid kon immers nog tot op het laatste moment beslissen om alles te annuleren), waren de tractors weer ongelofelijk mooi versiert waarbij kosten nog moeite werden gespaard, en het publiek smulde ervan.

Op donderdag 23 december lieten de boeren nog eens zien dat ze het hart op de juiste plaats hebben, door met 10 versierde tractors een bezoekje te brengen aan het (kinder) ziekenhuis van Geel. Zo kunnen deze kinderen toch ook even genieten van de Kerstsfeer, gebracht door de boeren.

Tim Decoster

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken