Startpagina Akkerbouw

Belg koopt kwart minder witloof dan 20 jaar geleden

De gemiddelde Belg koopt nog nipt 3 kg witloof per jaar. Twintig jaar geleden was dat nog ruim 4 kg. Vooral mensen jonger dan 40 jaar laten de groente links liggen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK Belgium. BelOrta start een campagne om de dalende trend te keren.

Leestijd : 1 min

De daling van de witloofconsumptie zet zich elk jaar voort en een kentering lijkt niet meteen in zicht, zegt BelOrta, goed voor ruim de helft van het verkochte witloof in België, in het persbericht. Vooral jongere generaties, onder de 40 jaar, halen hun neus op voor witloof. Gepensioneerden zijn de grootste fans.

Om jongeren de smaak van witloof bij te brengen, trok BelOrta op pad met chef-kok Bart Tastenhoye, die in Leuven restaurant Taste uitbaat. Hij ging samen met zijn moeder bij enkele Leuvense studenten op kot een ‘studentproof’ witloofgerecht klaarmaken. "Net als mijn mama hou ik van verse, lokale producten", zegt Tastenhoye. "Daarbij is witloof een persoonlijke favoriet."

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Insecten, duiven en bemesting opvolgen

Granen Medewerkers van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant zijn opnieuw begonnen met koolzaadpercelen op te volgen en geven hierbij hun eerste adviezen mee. Het LCG volgde dan weer de bladluisdruk in granen op.
Meer artikelen bekijken