Startpagina Akkerbouw

Nieuwe ILVO-rassenlijst voederbieten en maïs

De nieuwe ILVO-rassenlijst 2022 is bekend en kan opnieuw digitaal geraadpleegd worden via https://rassenlijst.ilvo.vlaanderen.be/nl/. De website bevat naast een rassenoverzicht ook teeltinformatie en een lijst met kwekers en vertegenwoordigers van de vermelde rassen.

Leestijd : 1 min

De ILVO-rassenlijst telt 1 nieuw voederbietras, 9 nieuwe kuilmaïsrassen en 4 nieuwe korrelmaïsrassen.

In 2022 wordt één nieuw voederbiet-ras toegevoegd aan de ILVO-rassenlijst, namelijk: Enermax. Enermax werd vergeleken ten opzichte van enkele referentierassen van zowel de Belgische als Franse rassenlijst. Alle referentierassen zijn ook terug te vinden op de ILVO-rassenlijst.

In 2022 worden 5 nieuw aanbevolen kuilmaïsrassen toegevoegd aan de ILVO-rassenlijst, namelijk: Emeleen, Apolonio, LG31224, ES Discover en Likoer. De rassen KWS Curacao, LG31217, Fieldplayer en LG31265 worden na 2 proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minimum 3 proefjaren doorlopen hebben.

Op de ILVO-rassenlijst staan dit jaar 20 korrelmaïsrassen, waarvan 1 nieuw aanbevolen variëteit, KWS Memento. De rassen KWS Giulio, KWS Zeagrano en KWS Curacao worden na 2 proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minimum 3 proefjaren doorlopen hebben.

ILVO

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken