Startpagina Veeteelt

Kleine mobiele slachtunits voor kippen op komst

Binnenkort zullen kwekerijen van pluimvee gebruik kunnen maken van kleine mobiele slachtunits. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in het parlement na een vraag van Chris Steenwegen (Groen). De oplossing moet tegemoet komen aan kleinere houders van pluimvee, in de korte keten.

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft al richtlijnen uitgewerkt. Daardoor kunnen mobiele slachtunits die verbonden zijn aan een erkende slachtinrichting op korte termijn opstarten. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid van regionale microslachthuizen bekeken, zei Crevits. Het doel is om per provincie enkele kleine slachthuizen op te richten, voor bijvoorbeeld schapen, geiten, herten, varkens, runderen en paarden.

Korte keten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Jasper en Afke Baukje willen verbinding maken met de burger

Melkvee Tot hun verbazing wonnen melkveehouders Jasper en Afke Baukje Spierings uit het Brabantse Oss de belangrijke Nederlandse prijs ‘Agrarisch Ondernemer 2024’. Ze hebben 80 stuks melkvee en 200 zoogkoeien voor het vlees, doen aan natuurbeheer en hebben inmiddels 49 werknemers. Ze willen via hun grote boerderijwinkel en kinderdagverblijf de vrijheid van het boerenleven en het boerengevoel zo veel mogelijk doorgeven aan de burgers in de regio.
Meer artikelen bekijken