Startpagina Actueel

Meer grip op milieuregels en wetgeving in de agrarische sector

Partner AgroVision - Paul en Fabiënne Beuselinck baten samen met hun zoon Henri een gemengd boerenbedrijf uit in Oostduinkerke. Ze hebben melkvee, varkens en verbouwen gras, mais, wintertarwe, suikerbieten en aardappelen. Veel akkerbouwproducten hebben eigen regels voor zaaien, bemesten, gewasbescherming en bestrijdingsmiddelen. Die wetten en regels worden doorgaans steeds strenger en complexer. Hoe zorg je er als boer voor dat je overal aan voldoet? Paul en Henri vertellen hoe zij dit hebben opgelost.

Paul begint enthousiast over zijn onderneming: “Ik ben erg trots op het bedrijf. Het gaat al generaties mee en sinds 2020 is ook mijn zoon Henri erbij gekomen. We hebben in de loop der jaren veel uitgebouwd en gemoderniseerd, maar altijd op een evenwichtige manier. We houden rekening met de kringlooplandbouw.”

Meer regels en eisen

Omdat Paul - net als andere boeren in België...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken