Startpagina Akkerbouw

Aandachtspunten om correct te bemesten bij de start van het nieuwe bemestingsseizoen

Op 16 februari start het nieuwe bemestingsseizoen. Voor de waterkwaliteit is het belangrijk dat wie bemest de uitrijregeling kent en correct toepast. Op basis van de meest vastgestelde inbreuken geven we een aantal bemestingstips om correct te bemesten.

In 2021 heeft de dienst Handhaving van de Mestbank in Vlaanderen 2496 opbrengingscontroles, 621 mestopslagen op de kopakker en 162 kunstmestcontroles uitgevoerd. De controleploegen waren vooral actief in de gebieden met een slechte waterkwaliteit, de zogenaamde VODKA-gebieden. Maar ook daarbuiten werd gecontroleerd. Bij 6% van de opbrengingscontroles, 15% van de mestopslagen op de kopakker en 7% van de kunstmestcontroles werden een of meerdere inbreuken vastgesteld. De inbreuken tonen aan welke bemestingspraktijken beter kunnen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken