Startpagina Bedrijfsnieuws

Holder volledig bij Kärcher

Kärcher nam de Max Holder-bedrijvengroep in 2019 over. Ondertussen is de integratie gebeurd en blijven beide merknamen behouden. Ze zullen verder ontwikkeld worden via een tweemerkenstrategie.

Leestijd : 1 min

De commerciële samenwerking op de Belgische markt ging op nieuwjaar in met de overname van de verkoop en dienst na verkoop van Hilaire Van Der Haeghe nv.

Werktuigendragers

Max Holder GmbH werd in 1888 opgericht in Reutlingen en groeide uit tot referentie op het vlak van ontwikkeling en fabricatie van werktuigendragers voor onder andere openbare besturen. De jarenlange ervaring en kennis van Max Holder is strategisch zeer interessant en sluit perfect aan bij het bestaande Kärcher Municipal- programma. Zo biedt het bedrijf, dat 320 werknemers heeft, werktuigendragers met diverse motorvermogens aan voor alle seizoenen (vegen, snoeien, maaien, sneeuwruimen …). Bovendien beschikt Max Holder over een wereldwijd netwerk met meer dan 250 service- en verkooppunten en heeft het een sterke vertegenwoordiging in Noord-Amerika.

Synergieën benutten

Vandaag maakt Max Holder integraal deel uit van Alfred Kärcher, al zal de fabrikant van werktuigendragers wel zelfstandig blijven opereren. In de toekomst wil Kärcher de synergievoordelen inzake ontwikkeling, aankoop en verkoop volop laten spelen en zo de marktpositie van beide bedrijven verder versterken. Het merk Holder wordt behouden en zal deel uitmaken van een tweemerkenstrategie.

Lokale verankering

De Holder-activiteiten zullen gecoördineerd worden vanuit het Benelux Municipal Competence Center in Ternat voor advies en de bijbehorende dienst na verkoop.

Kärcher

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken