Startpagina Actueel

KBC Weerpolis veruit de populairste verzekering

Wat het aantal afgesloten polissen in 2021 (cijfers bekend tot en met september) voor de brede weersverzekering betreft, is de KBC Weerpolis veruit de meest populaire. In bijna de helft van de gevallen wordt déze verzekering afgesloten. Dat blijkt uit gegevens van Vlaams landbouwminister Hilde Crevits.

Vanaf 2020 werd de tussenkomst van het Rampenfonds voor schade aan niet-verzekerde teelten enkel nog mogelijk op voorwaarde dat minstens 25% van het bedrijfsareaal (op basis van de hoofdteelt) verzekerd is via een erkende brede weersverzekering.

Principes verzekering

Indien 25 tot 50% van je areaal verzekerd is, kan je maximaal 40% van de berekende schade aan de niet-verzekerde teelten vergoed krijgen. Indien meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken