Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Spraybib CFO-band bij Michelin

Michelin introduceert de Spraybib CFO, een zeer-lage-drukband die is gemaakt voor zelfrijdende veldspuiten.

Leestijd : 1 min

Met deze nieuwe band wordt ook een nieuwe afmeting geïntroduceerd: VF 420/90R34. Ten opzichte van zijn voorganger, de Spraybib, heeft de nieuwe Spraybib CFO een aantal verbeteringen en voordelen. De CFO-aanduiding wijst op de norm Cyclic Field Operation. Dit maakt het mogelijk om met een VF-band het draagvermogen te vergroten met 13,5% bij 30 km/u cyclisch.

Door het verbeterde ontwerp van het karkas kan de bandenspanning tijdens het werk tot 0,7 bar worden verminderd voor gebruik bij cyclische belasting om zo bodemverdichting te verminderen.

Dankzij het vermogen om met een langere spanning te werken, worden de trillingen die de bestuurder ervaart geminimaliseerd.

Met deze nieuwe afmeting VF 420/90 R34, die voortaan beschikbaar is, kunnen gebruikers naargelang hun behoefte profiteren van hetzij een hoger draagvermogen, hetzij een lagere bandenspanning om hun bodem te ontzien.

Michelin, TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken