Startpagina Bedrijfsnieuws

Micro-drill nu ook voor Monopill-bietenzaaimachines

Kverneland heeft zijn elektrisch aangedreven microkorrelverdeler, genaamd micro-drill, aangepast aan zijn aanbod Monopill-bietenzaaimachines. Eerder was dit er al voor de Optima-zaaimachines.

Leestijd : 1 min

De micro-drill biedt een milieuvoordeel: het granulaat valt vrij en zonder luchtondersteuning in de zaairij. Daardoor wordt de emissie van stof tot een minimum beperkt en wordt voldaan aan de huidige richtlijnen voor emissiebeperking voor alle toegepaste granulaten.

Elke unit van de micro-drill is ontworpen om 3 zaairijen te voeden en biedt een bakinhoud van 35 l. Hij is elektrisch aangedreven en Isobus- gestuurd. De in Duitsland ontwikkelde doseerinrichting bestaat uit een slijtvaste kunststof behuizing en uit verwisselbare celwielen van roestvrij staal, die een nauwkeurige dosering van verschillende microgranulaten garanderen.

Het comfortabele, volledig Isobus- geïntegreerde besturingssysteem maakt het mogelijk om de stop- en startpunten van de zaaibalk aan te passen. Dit zorgt voor nauwkeurig in- en uitschakelen aan het einde van het veld (zonder overlappingen of storingen) en maakt bovendien het uitschakelen tijdens het maken van rijpaden mogelijk.

De Kverneland-micro-drill is beschikbaar voor Monopill e-drive II.

Kverneland, TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken