Startpagina Bedrijfsnieuws

Vervaet introduceert Vervaet Connect

Vervaet-machines die vanaf 2022 worden geproduceerd, zijn vanaf dan standaard uitgerust met het basis Vervaet Connect-systeem.

Leestijd : 3 min

Bij het systeem ‘Vervaet Connect’ verzamelen sensoren gegevens over de prestaties en over de werking van de machine. Deze gegevens worden automatisch en in realtime doorgestuurd en gepresenteerd via een nieuw onlineportaal, genaamd MyVervaet (www.my.vervaet.nl).

Dataplatform

Zowel actuele als historische machinegegevens kunnen via dit gebruiksvriendelijke platform vanaf elke locatie worden geraadpleegd en dankzij de hoge mate van compatibiliteit kan de informatie worden gedeeld met en geëxporteerd naar tal van andere populaire systemen (John Deere, Dacom, Agrarmonitor en meer). Daardoor wordt de waarde ervan nog verder vergroot.

De weergegeven informatie is uitgebreid en omvat, maar is niet beperkt tot, het realtime volgen van de machine en van de operationele status van de machine, inclusief snelheid, motorvermogen, brandstofverbruik en de controle van de bewerkte ha. Ook is het mogelijk om de huidige instellingen en parameters met een live weergave van de schermen in de cabine te zien, net zoals service-informatie, brandstofniveau, gewerkte uren, eventuele waarschuwingen bij problemen of foutcodes.

De historische gegevens van eerder door de machine verrichte werkzaamheden kunnen geconsulteerd worden, net zoals – indien gespecificeerd (voor oogstmachines) – opbrengstkaarten met verzamelde oogstgegevens die op een veldkaart worden weergegeven. Ook toepassingskaarten en totaal uitgereden volume (voor Hydro Trike en Quad)kunnen geconsulteerd worden.

Verstrekkende voordelen

De voordelen van het systeem zijn verstrekkend. De eigenaar kan op elk moment alle informatie zien, wat het beheer vergemakkelijkt. Dat is een nog groter voordeel wanneer hij met meerdere Vervaet-producten werkt. Dankzij het logboek van eerdere werkzaamheden kunnen parameters zoals brandstofverbruik en prestaties worden geanalyseerd en vergeleken, en waar mogelijk worden verbeterd, waardoor de efficiëntie toeneemt en de kosten dalen. Machine-eigenaren profiteren ook van de gedetailleerde informatie, zoals de mogelijkheid om direct te zien hoeveel brandstof er in een bepaald veld is verbruikt.

Taakkaarten zijn ook consulteerbaar op het platform.
Taakkaarten zijn ook consulteerbaar op het platform. - Beeld: Vervaet

Toepassingskaarten

Voor de Vervaet Hydro Trike en Quad 550 creëert het systeem toepassingskaarten in het MyVervaet-portaal, waarop de uitgereden hoeveelheid drijfmest op elk veld wordt weergegeven. Hierdoor kunnen de bemestingen worden geoptimaliseerd en kan ook zeer nauwkeurig worden geregistreerd wat waar is uitgereden, eventueel aangevuld met via NIR-sensor verkregen NPK-data.

Hoewel het in kaart brengen van de opbrengst een vaker voorkomend fenomeen is in gewassen, was dit over het algemeen niet mogelijk voor wortelgewassen. Opbrengstmeting is op Vervaet-bietenrooiers inmiddels getest en gewaardeerd. De optionele geïntegreerde functie presenteert de opbrengstkaarten automatisch in MyVervaet. Dit kan worden overgedragen aan de klant, samen met de totale geoogste tonnage en andere belangrijke informatie.

Voor loonwerker en boer

“Wij zijn van mening dat het Vervaet Connect systeem voordelen biedt voor alle betrokken partijen, van de loonwerker tot de teler”, zegt Daan van de Velde, marketingmanager bij Frans Vervaet BV. “Boeren kunnen gegevens uit het Vervaet Connect- systeem gebruiken om hun opbrengsten te optimaliseren en om hun kosten te verlagen, en er wordt ook tijd bespaard tijdens onderhouds- en diagnosewerkzaamheden.

Efficiëntie

Informatie die wordt gegenereerd door Vervaet Connect kan worden gedeeld met andere systemen om het grootste potentieel voor de eindgebruiker te realiseren en de ontwikkeling en vooruitgang van de sector te verbeteren.

“Het komt allemaal de efficiëntie ten goede”, zegt Jonathan Hoekman. “Er is een echt voordeel vanuit het oogpunt van service, met de mogelijkheid om problemen te diagnosticeren of klanten op afstand te helpen met het instellen van machines. De mogelijkheid om zaken als software-updates draadloos uit te voeren, betekent ook dat het serviceteam mogelijk minder tijd kwijt is aan reizen, wat in de praktijk geld zal besparen. Een ander voordeel is dat het systeem volledig op maat gemaakt is voor onze machines. Het is dus afgestemd op de specifieke vereisten van de oogstmachines en de mengmestverspreiders en we konden specificeren hoe we de gegevens wilden bekijken.”

Ook het service en onderhoudsbeheer wordt gestroomlijnd: eventuele foutmeldingen kunnen direct online worden opgevolgd door het serviceteam van Vervaet, vanuit Biervliet (NL). Waarschuwingen over eventuele fouten of problemen worden op het MyVervaet-portaal gesignaleerd. Dit is zichtbaar voor de klant, dealer en fabrikant.

De precisielandbouwelementen van de Vervaet Connect bieden telers aanzienlijke voordelen bij het maximaliseren van de opbrengst.

Vervaet

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken