Startpagina Actueel

Boeren op een Kruispunt krijgt steeds meer oproepen

Vzw Boeren op een Kruispunt krijgt elke dag een hulpoproep van een boer die het financieel of mentaal moeilijk heeft door hoge energie- en grondstofprijzen, zo schrijft VRT Nieuws. De hulplijn merkt dat het drukker is dan tijdens de coronacrisis. "Vele boeren kreunen onder de kosten, ook uit sectoren die het vroeger nooit moeilijk hadden", zegt directeur Els Verté.

De stijgende energieprijzen en de oorlog in Oekraïne hebben financiële en mentale gevolgen voor de boeren. Dat merkt vzw Boeren op een Kruispunt. "We merken dat we nog meer oproepen krijgen dan tijdens de coronacrisis", zegt directeur Els Verté. "In 2021 hadden we 232 nieuwe aanmeldingen op een heel jaar, in januari en februari hebben we er nu al 70." Door de internationale spanningen swingen de energieprijzen, ook voor boeren, de pan uit. Voor veevoeder worden vaak grondstoffen uit Oekraïne en Rusland gebruikt, die zijn minder voorradig...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken